yaşamözüm_URAS'ım

yaşamözüm_URAS'ım
gülüşün en büyük hazzı verir hayatıma...

30 Kasım 2010 Salı

kreş MİM i..

  Sevgili Nihan (anne kaleminden) Kreş Mimini bizede yollamış...Teşekkürler...
  Bayram öncesi takip ettiğim bloglarda denk gelip çok hoşuma gitmiş yazanlardan çok şeyi kafama not almıştım bile...
 Gelelim sorulara;

çocuğunuzu kaç yaşında kreşe gönderdiniz yahut göndermeyi düşünüyorsunuz? kreşe göndermek için beklediğiniz başka bir şey var mı?



   Henüz Uras kreşe gitmiyor en azından bu kış düşünmüyorum ama yaza yada mart sonrası herşey değişebilir...
   Urasla bir yaşa kadar beraberdik sonrasında 1,5 yıldırda bakıcımızla birlikte...Henüz buradaki kreşleri gezmedim çok fazlada seçeneğimde yok...İçime sineninde karar kılacağım..

çocuğunuza kreş seçerken sizin için en önemli kriter nedir? olmazsa olmaz diyeceğiniz, bu sağlanmazsa evde bakılsın daha iyi diyeceğiniz?




   En önemli kriter diye birşey yok bir sürü kriter arıyorum ama öncelikle güvenlik , eğitmenlerin tutum ve davranışları, kreş politikaları, diğer ebeveynlerin görüşleri önemli olacak bende...Küçük bir yerdeyim özel kreş olarak en popüler ve pahalı kreşin eğitmenleriyle ilgili bir problem olduğunu duydum...Ama toparlıyorlarmış...Adamakıllı araştırmak gerekiyor ...Elimde bir puanlama sistemiyle gezeceğim gibi...Eğer uyum problemimiz çok olursa , Uras gitmek istemezse evde bakılsın daha iyi diyeceğiz ...Küçük yerdeyiz ve kreş olanaklarımızda çok fazla değil...

türkiye'deki kreşlerde rastlamadığınız, keşke olsa dediğiniz bir uygulama var mı?





bende cevabı paslıyorum...

türkiye'deki kreşlerde yaygın olarak rastladığınız ve saçma bulduğunuz bir uygulama var mı?




 Bu konuda çok bi cevabım yok ...buralarda durum nasıldırları sorgularken ki özellikle çocuklarda sonuçta okula gidiyoruzlara varan cevaplar beni üzüyor...Neler yapıyorsunuz dediğimde boyama yapıyoruz cevabından nefret ediyorum...İlk verilmesi gereken cevabın oyun oynuyoruz olmasını bekliyorum...Bu duruma bazı ebeveynlerinde hiçbirşey öğretmiyorlar cevabından da nefret ediyorum...Neler bekleniyor ki?
 
 
   çocuğunuz kreşe gidiyorsa, kreşe başladıktan sonra en çok zorlandığınız konu ne oldu? henüz gitmiyorsa zorlanacağınızı düşündüğünüz?





Kesinlikle sık hastalık ... Bi ümidim zaten sık hastalanıyor belki de kreşde toparlar :)))
 
çocuğunuz kreşe gidiyorsa, kreşe başladıktan sonra çocuğunuzda gözlemlediğiniz en olumlu gelişme ne oldu? henüz gitmiyorsa kreşin gelişimine en büyük katkısı ne olur sizce?





Kreşin sosyalleşmesinde , özbakım becerilerini kazanmasında etkili olacağını düşünüyorum...Çünkü biz ne kadar çabalasakta bir yerde tıkanıyoruz ... Hergün  düzenli görüştüğü bir çocuk yok...Belki bu kış evi değiştirir site tarzı oyun bahçeli bol çocuklu bir yer olursa oyun grupları şeklinde kreş ihtiyacımız kalmayabilir...Özbakım becerilerine gelirsek; bakıcının bebek yaklaşımlarını engelleyemiyoruz...Belkide bunda beni bırakır kreşe verirler tavrı da olabilir diye düşünüyorum...Biraz obsesifliğide etkili olabilir ..Bir de  benim vardayemez doğuştan tok oğlumdan kaynaklıda olabilir diye düşünüyorum...Yemek en büyük problemimiz...Onu aşabilmeyi ümit ediyorum...

   Hayalimdeki kreşe gelirsek;

    Öyle genişçe güzel bir çiftlik evi bahçede tavuk börtü böcek çiçek...Yorulana kadar oyun, tamda yeni ısınmışken haydiiiii aktiviteye demeyen eğitmenler,  zorlama olmadan gülmeceler, kitap okumalar , sohbetler, boyamalar...Anneyi aratmayan iletişimler...Eğlenen, eğlenen, eğlenen bir sürü çocukkk..
   Eve döndüğünde '' anne bugün ne yaptık biz biliyormusun çok komikti '' diyen bir Uras...
    
 Cevaplamak isteyen herkese Mimi yolluyorum...

6 yorum:

anne kaleminden dedi ki...

eline sağlık nihalcim çok güzeldi, özellikle hayalimdeki kreş kısmı içimi ısıttı :))

Deli Anne dedi ki...

Ben de mimlemek istemiştim ama dedim Nihal'imin kreş telaşına girmedi daha, uğraştırmayayım.. bir kitap mimim var, birikenler mimlerde.. onu sana saklıyorum yazabilirsem.. öperim seni ve uras'ı:)

Berna dedi ki...

Nihal son soruya yanıtını çok sevdim, özellikle Uras'ın olası cümlesini :)))
Anaokulunda çocuğun öğrenmesi gereken teş şey, arkadaşlık ve iletişimdir bence! Oyun ve eğlenceyle birlikte :))

sanberk dedi ki...

istediğimiz gibi kreş bulmayız ama en azından kriterlerimize yakın bir kreş bulabilecekmiyiz acaba?!ben bunu merak ediyorum.Hayal ettiğin kreş de çok güzel anladığım kadarıyla doğayya aykınbir ortam arıyorsun.Bunu bir köyde bulabilirsiniz canım.Seneye Uras benimle köyde gönder o zaman:)bol bol köpek,kedi peşine koşarız buğday,mısır,tütün tarlalarada gezeriz.Ağaçlara tırmanarız:)gölden kurbalar toplarız:)ne dersin:)

Nihal M. dedi ki...

nihancım ben teşekkür ederim tekrardan mim için...
deli annem evet evet o mimde çok fena güzeldi hemen yazarım bende sizin kitaplarıda aldık biz önerilerin için tekrardan sağol tatlım...
bernacım keşke dimi o cümleyle gelse ufaklıklar...kesinlikle iletişim katılıyorum...
fikriyecim sen çok şanslısın istanbulda mutlaka vardır pahalı olmakla birlikte bizim şansımız yok malesef ortalamayla yetineceğiz...
köy ortamı annemlerde de var uras çok seviyor ama uzak biraz hergün gidilesi değil :((( ama ben yollarım sizin yanınıza ama büyüyünce :)))

Damla dedi ki...

Eline sağlık, geç de olsa bir toparlama yazısı yazdım.

Ayrıca taze mim çıktı: http://www.kitubi.com/2011/05/01/yil-sonu-gosterii-mimi/