yaşamözüm_URAS'ım

yaşamözüm_URAS'ım
gülüşün en büyük hazzı verir hayatıma...

30 Ekim 2010 Cumartesi

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI...



 Sevgili kardeşim SANBERK...

Bu yazıyı aslında senin güzel yazına yorum olarak yazmıştım ama annem madem bu kadar uzun yazdın fotoğrafta ekleyelim bloğuna koyalım diğer kardeşlerinde görsün dedi...( aslında sanırım bu sen olarak yazan anneni kıskanmasından kaynaklanıyor gibime gelmedi de değil hem benim blog hemde ben hiç konuşmuyorum sadece yavan laflarımı yazıyo buraya)

Atatürk dedemi bende çok seviyorum...Hatta ilk söylediğim cümle olduğunu düşünüyor annem ATA ve TÜRK ...dilbilgiisi zayıf işte...


Sevgili kardeşim; sen annene tembel demişsin ama benim annem seninkinin beşmilyon kez daha tembeli...Bana hiç öyle Atatürk  fotoğrafı felan kesmedi  köşe möşe de hazırlamadı...Hatta bayramı felan unutur diye de ben hemen babam balkona Türk bayrağını asarken neden asıyorsun baba diye sordum..(hani bayram  var sanırım benide götürürmüsünüz desem annem bu çocuk dahi diye cümle aleme rezil eder diye bu kadar sormakla yetindim)...





  Şükür o kadarını yaptılar kalktık bayrama gittik...Zuhal Teyzem aradı zaten hemen çabuk gelin kahvaltıyı burda yapalım diye baktım annem oralı değil hemen yaptım kahvaltıyı gık demeden çıktık yola...

 Şevval   beni çok seviyor ben onu az sevmeme rağmen banada bayrak almış...Bi salladım bi salladım...Çok zevkliymiş...Bende yürüdüm asker gibi ...




yorulunca soluklandık aralarda Şevvalle...Bayrağımı ona verdim sakız açtım...Sende severmisin sakız şıpsevdi seviyom ben kağıtlarını açmayı seviyom...içinden şevvalle Uras çıkıyo sarılıyolar öpüşüyolar okuyom anneme hep...Mavi sakız çıkarsa çiğniyom bi...Pembe çıktı şevval çiğnedi hepsini...Annem takıntılı olduğumu düşünüyor ama Zuhal teyzem dediki kızlar pembe çiğner oğlanlar mavi...









Ençok bandoyu sevdim ama ben ...Davulcu abi vardı  vermedi bana davulu...Keşke sende olsaydın kardeşim ...Şevval kız ya o seyretmek istedi bayramı ben koşmak zıplamak istedim... sen olsaydın ortalığın tozunu attırırdık...Oynayan zeybeklerin yanınada giderdikkk taaaa orta yere... annem yollamadı bırakmadı kolumdan ortada ne yapcakmışım???

Hepinizin tüm kardeşlerimin 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI nı kutluyorum...
  




3 yorum:

sanberk dedi ki...

Sevgili Uras kardeşim bu güzel yorumun için çok çok teşekkür ederim.Bak annene üşengeç diyorsun ama benimki tek bir bayrakla geçmek istemişti iyiki ben Atatürk dedenin fotorafını fark etimde annem zahmet etti de kesti ve astı.Ama bak seni ne güzel gösteriye götürmüşler.Annem yağmurdan dolayı gösteri ertelenmiş diye dedi acaba doğrumudur bilmiyoum.Hala umudum var yarın babam evde belki gerçekten gösteriye götürecekler beni.
Ah kardeş Uras keşke ben de orda olsaydım ne güzel koşuşturuduk:)dimi:)süer süper olurdu oyleee bağrırıdık:)))))))
Sakız deyince her saabh kalkıp süt almayı gidiyorum annemle mutlaka 2 tane sakız alırım benim en sevdiği firs karpuzlu.Sen ondan hiç çiğnedin mi?Mutlaka dene o çok çok güzel.Ama mutla mavi istiyorsan şöyle yüvarlak kutularda uzuuuuuuuun kaız(sakız)var ondan da alabilirsin ama ben tadını pek beğenmedim:)Sen en iyisi karpuzlu al.Hm bide bir sana bir bana al:)Taman(tamam):)
Hhhh bide annem seni çok seviyormuş bol bol öücükler gönderiyormuş sana:)

Nihal M. dedi ki...

sanberkcim götürür götürür annen kesin götürür dedi annem :)))
deli deli bağırırdık hakkaten çocuk diye gıkı çıkmazdı kimsenin :)))
bizde haftasonu sabahları babamla gidiyoruz bakkala o gazete alıyor ben sakız doluruyorum...geçen sabah kalkmadı mesela çok uykusu varmış cep telefonunu duvara çarptım nasıl kalktı anlatamam :)))
o sakızdan dededim ama dişime yapıştırdım çıkartamadık da annem çiğneme özürlü olduğumu düşünüyor babama benziyormuşum :)))
bende annene kocaman öpücüklerimi yolluyorum...
dedim anneme baharda gelcez istanbula orda halam var benim o gezdirir bizi :)))

sanberk dedi ki...

oyleeeeeeeeeeee bahrda burdasınız demekki.Tmaam halan anneni gezdirsin ben seni gezdircem Tamma mı Uras kardeş:))))))))))

Bide benden bir tavsye eğer baban kalkamk istemiyorsa üstüne atla gözlerini mıncıkla gel bak benim babam her sanah nasıl erkenden kalkıyor benimle ilgileniyor:))))))))))))))