yaşamözüm_URAS'ım

yaşamözüm_URAS'ım
gülüşün en büyük hazzı verir hayatıma...

30 Mayıs 2010 Pazar

neler oynuyoruz ve oyuncaklarla Uras...





Şu cami takıntımızdan biraz kurtulurmuyuz diye düşünürken kipada gezerken rastladım ne alsam ne alsamlarda...Aylar evvelinde ray ve trenleriyle parça parça indirimdeyken birkaç parçasını almıştım...hatta çoookk önceydi sanırım çünkü rayları henüz birleştiremiyordu birleştirmeye başladığında günün en önemli olayı olmuştu...
neyse bu tünelede ogün rastalyıp işte bu dedim...Dediğimde oldu.iki gündür deli gibi oynuyoruz evdeki raylarlada birleşince epey uzun oluyor videodaki biraz eksik hali. Tünel gibi bişi altından treni geçiriyorsun ama birde tünelin ortasından çıkılıp inilen üstgeçidi var. Kafamız karıştı merdivenlerden treni indirip çıkarıyoruz genelde :)))
Evet Urasın oyuncağı çok annesi işe başlayınca( bir yıl sonrası )kendini tatmin anlamında bakıcı ne bilirki oyundan diye düşünüp eve yığmıştı bir sürü bir sürü...Elbetteki arkadaşımın oyuncak dükkanı açmasıylada ilgisi vardı
''-aaaa bak ne buldum tam Uraslık ''her denilen şeye konuldu zamanında...hemde pahalı pahalı baktım gördüm ilgi alaka yok varda benleyken yok vazgeçtim zamanında. uzun zamandırda kim ne almış işe yaramışmılardan (elbetteki blog sörflerinden sonra)etkilenilip seçici olundu. Gerçi oyuncaklar şuan üç eve dağılı vaziyette...bakıcıdakiler daha derli toplu en işe yaramazlar babamda. evdekilerde bi orda bi burda...
öyle peluş oyuncak sevmedi Uras(iyikide sevmemiş) bide şu pahalı sesli eğitici kitap kavanoz köpek vs vs de sevmedi(onlarda yığın para)...
her oyuncağından birşeyler öğrenmiştir elbet şu ana kadar oynamıştırda ama uzun süredir almıyorum pek bişi...
nelerle oynuyoruz şu aralar...
-ahşap bloklar(ençok cami yapıyorduk iki gündür gene minare gibi yapıyor üç tane yanyana anne baba uras diyor... ama işin garibi babayı hep bir blok daha uzun yapıyor aslında aynı boydayız eşimle neden onu daha uzun yapıyor çözebilmiş değiliz)
- sesli arabaları (ambulans itfaiye polis çekici vs vs)
-traktörleri
-puzzle kitabı ve diğer kitapları
- kalem kağıt defter( ucu gok deyip deyip kalem açıyor kurukalem veriyoruz diğerleriyle heryeri boyadığından cezalı günde bir defter bitiyor bugün hele hiç vermedim şu camii olayını unutturmak için)
normal arabalrı, bultaklar legolar biraz geri planda kaldı hiç çıkarıp bakmıyor bile..
bol bol su oynuyor bi büyük bi küçük bardak isteyip:)))
bol bolda köpük üflüyor :)))
eğitici şeyler yapmıyoruz sorarsa söylüyoruz canı ne çekerse...
ha bugün bebek makası verdim sevdi ama beceremedi henüz...
Urasın bide komik bi tarafı var. Mesela eğitici ahşap geometrik şekiller aldım diyelim bir haftada çözdü sonradan çıkarınca hemen yapıyor sonrada yanlş yapıp yapıp hayır diyor yani götür git şu oyuncağı karşımdan çok basit der gibi...
ince motor hareketleri iyi kaba motor hareketler sınırlı...çünkü annesi obsesif ya düşerse diye orda burda sağında solunda olunca biraz geç kalmışız gibi...Bbamızında payı büyük sağolsun bir kere düşer diyor korkutuyor...kum çakıl taş koşma su atlama zıplama vs izin var,parkta mesela hala birimiz üstte birimiz altta.(Urasın kafa üstü kaymak istemesinin yolun yarısında geri dönmek istemesinin merdivenleri ikişer ikişer çıkmak istemesinin atlayarak inmek istemesinin yada düşersem düşerim bana bişi olmaz tarzı tutumununda etkisi büyük birazcık)

ablayla bol bol bisiklet biniyorlarmış henüz pedal çeviremiyor itttirmeceli:))
babaylada golllll oynuyorlar...
tvye ilgi sıfır...
balkondan ve sokak kapısından eve girerken feryat figan:))))
böyle işte bizde oyunlardaki hal ve durumlar

4 yorum:

sanberk dedi ki...

Canım şu tatlı Urasa bize getirsene :) Sanberk ile çok iyi anlaşayacaklarına eminim.Bütün gün balkonda brakırız arabalarını veririz.Btün gün itsinler traktörleri ve polis arabaları.Arabalarla uğraşırkne camiyi de seyretsinlar.Arada Sanberk ilahi söyler Urasa :) Allah dede Aaaaallaaaaaah durup bağrırı Sanberk.Uras ne yapar o anda?

ayşegül dedi ki...

treniniz çok güzelmiş,aferin urasa nasılda çabuk çabuk koyuyor :) umarım uzun süre ilgisi devam eder.
mayacım bende oyuncaklara çok fazla para verme taraftarı değilim.bazen hiç ilgilerini çekmeyebiliyor yada çok çabuk sıkılıyorlar.
belli başlı bazı oyuncakları aldım onun haricinde genelde evdeki ıvırzıvırlarla takılıyoruz :)
kız ve erkek çocuklarının farklı oyuncak seçimleride oluyor sanırım.duruda peluş oyuncaklarına takmış durumda son bikaç aydır.yediriyor içiriyor konuşuyor,bazende oyuncaklarından önlerine döküp oynasınlar diyor :)

parkta büyük kayaklarda bende peşinden gidiyorum,daha küçükler çok seri çıkamıyolar ve dengelerini tam koruyamıyorlar helede kalabalık olunca çarpanlar edenler oluyor,riske girmeyi sevmiyorum işimi garantiye alıyorum :) ama onun dışında ufak tefek tehlikelere izin veriyorum.

hatırladığım kadarıyla tv.ye bi ara bakıyodu uras yemek yerken falan,bırakması çok iyi olmuş.duruda hiç bakmazdı,yumurcak yoktu bizde ayarladım callioya baksın diye şimdide yumurcak sayıklıyor pişman oldum.

ayy ne çok yazmışım ama napim böyle uzun yazıya böyle yorum eksik bile kaldı neyysee artık :)

Nihal M. dedi ki...

aman fikriyecim araba işi tamamda ben cami işinden illallah dedim... varsa yoksa camii. içini sevmiyor öle kubbeye minareye baksın...çocuk dr arkadaşımı aradım sonunda sordum olur öle takıntılar bizimkide asansör takıntılı günde 100 kez inip çıkıyoz dedi neyse ben asansörden korkarım en azından ohh çektim unutturmaya çalışın dedi unutturmaya çalışıyoruz... gellim biz size oynasın yumurcaklar:)))
ayşegülcüm aferim duruya...tv izliyor diye tedirgindim ama şimdilerde hiç kafayı kaldırıp bakmaz:)))seninde parkta aynı durumda olmana sevindim genelde anneler pek bi rahatlar az öyle olmakda gerekiyor ama yapamıyorum pek...
sizdende oyuncak ve oyun fikri aldığım çok oldu kkdayken.ne güzel paylaşmak hemen hemen aynı şeyleri yapıyorlar yada yapmıyorlar buda insanı mutlu edşyor bizimki yapıyor sizinkidemi yapıyor tarzında...neler yapacaklarını bilmek adına.
teşekkürler yorumlarınız için...

Feride dedi ki...

cnm video çok kısa mı yoksa izleyemedim sorun mu var bilemedim ama güzel bişeye benziyor.. tam erkek çocuğuna göre ..mervenin de oyuncaklara ilgisi çok azaldı varsa yoksa park dışarda gezmek istiyor.. bu yaz böyle geçer kışa doğru da kitap ve boyamalara ağırlık veririz düşüncesindeyim ..