yaşamözüm_URAS'ım

yaşamözüm_URAS'ım
gülüşün en büyük hazzı verir hayatıma...

10 Ağustos 2010 Salı

hayvan dostlarla Uras...






 Demiştim haftasonu gezelim görelim, haftaiçilerde sıcağın tam içimize çöreklenmesiyle bir gün evde duramaz olduk...
   Pazartesi  yemeğe davet edildik ev olsa gitmem de mangal keyfi olunca çabuk hazırlandık...Uras ilk kez  dağa çıktı...Dağın tepesine... hatta bir arkadaş burayı yoldan geçerken görmüş '' sonunda İsengard ı (yüzüklerin efendisi) buldum diyerekten evlidağ a tarihi adını vermişti...Isengard Uras a çok tuhaf geldi tüm ilçeyi kuşbakışı seyretmek helede ışıklar yandıktan sonra...Nasıl  bir yorum yaptı nasıl bir fikir oluştu kafasında bilmek isterdim...






  Bugün babamdaydık park sefamız eşliğinde....burdaki görüntüler  bu parkta geçen ayki ziyaretlerimizden ...evet Uras hayvanları çok seviyor gözünü parmaklayacak kadar çok...


   Yarın annemlerde iftar, perşembe gene dışarda iftar planladık...cuma kısmetse karaburun...

    Çabucak geçecek  Ağustos...İşler durulur Ramazan da... eşimde pek mutlu bu durumdan...Tatil başladı diyor...
    Sıcaklar  fena bastırdı... eve girilesi yok hele de Urasın....Aktivite de pek yok . Nasıl olsa kışın kapanacağız ...Kitap okuyoruz birtek...
   Anne yapabiliymiyim, açabiliymiyim, duyabiliymiyim  ler esiyor ortalıkta kibarcıktan...
   sürekli soru yağmuru bu ne o ne şöylemi böylemi??? açıklaması zor şeyler oluyor açıklayamıyorsun elbet. anlıyormu bilmiyorum...
   Uras babacı değil hiç , bensiz bir yere götürmek istemiyor babamız çünkü 20. dk da anne nerde diyormuş beni hiç dinlemiyor iplemiyor diyor ...Haksız da değil çocuk  evde bi beş ona bırakıp mutfağa geçsem  beşinci dkda vıyakkkkkkkkk diye yanıma babayı şikayete gelir...Biraz tersiz...
   parkta oyuncaklarını paylaşıyor  ama bir oyuncağını canı çekince geri alamamaktan şikayet ediyor abi veyiymisin alabiliymiyim diyor  hatta ona başka bir oyuncağını teklif ediyor ama karşı taraf vermeyince  bu işin kuralı bu değil sanırım acaba elindenmi alsam diye bana onaylatmaya geliyor...
     küçük şeylerden çabucak mutlu oluyorlarya en güzeli bu...
    gece yatmadan masal...
    Urasın dilinden...
        Uyas battala diddi,  bayonnn aymış , tırmızı bayon aymış, sayı bayon aymış vs vs (tüm renkteki balaonlar söyleniyor)
     bayonları patlatmışşş...
    masalda bitmiş zaten...
   
 
  

   

9 yorum:

sanberk dedi ki...

Çocuklar hayvanlaran çok çok hoşalnırlar,eğer çocuğuna bişey öğretmek istiyorsan hayvanlarını kullanarak çok çabuk kapıyorlar.
Urasa da çok akılı bir çocuk sen ne kadar söylemiyorsan da:)Ama 2 yaş değil 3 yaşındaki çocuk gibi düşünüp davranıyor:)Sana da hayret içindeyim o kadar iş içiinde onunla da ilgilenmeyi kaliteli vakit geçirmeyi de yetişiyorsun:)Sana da tebrikler canım.
Yemke konusunda çocuklar yemeyince yemeyi.Ben bütün gün onunlatım ama yine yemek problemimiz va:(

sanberk dedi ki...

ayrca masalanza bayıldım:))))))))))))))

ayşe arslan dedi ki...

ne güzel bir yerdir canım taarif ettiğin yer,ben göremiyorum yüklediklerini,video mu resimmi bilmiyorum,,ama yukarıdan kuşbakışı ve gece ışıklı bir görüntü bayılırım...
uras demen hayvanlrı çok seviyor,ne güzel,,gözünü nasıl parmaklıyor göremedim:))))sevsinler tabi korkmalarından iyidir..
masalınızda çok güzel,,
kendi anlatsın kendi dinlesin kendi uyusun süper,:))))
sevgiler

sanberk dedi ki...

arkadaşlar ilginç maya benim videoları görebiliyor ben de onunkileri.acaba videolar için eski uygulamyı mı kullanıyorsunuz belki ondan bizim videoları göremiyorsunuz.

ayşe arslan dedi ki...

fikriye eski uygulama dediğin nedir,???
yaniye nasıl geçiliyor

ayşegül dedi ki...

bende videoları göremiyorum yine :(

bloggerden yüklemeyin ben hiç göremiyorum, başka siteler deneyin kızlar vimeo,tinypic

masalınıza bende bayıldım :))

"abi veyiymisin"bu lafa vermeyen abiyi pataklarım ben :)

urasta anneci demek.sanırım şu dönem kızlarda daha çok baba sevdası oluyor.bizde her işi babaya yaptırır oldu, bende keyif yapıyorum :)

sanberk dedi ki...

ayşeci inan şidi arasa bulaayacağım:)rastgele bulmuştum ve onu kullanmaya başladım ben de videolar çıkıyor.ama ben de vimeo kullanmaya başlayacağm artık.

Evet ya bu abi veyiymisine bayıldım.Ah yavrum gel istediğini vereiym ben,o abi var ya fikoş teyzoş çok kızdı ona:)

Nihal M. dedi ki...

teşekkürler kızlar...
gariptirki bende evden göremiyorum videoları ama işten görüp izliyorum...
uras anneci de ne demek anne del anne dell sürekli peşimde tek başına oynamıyor hiç...
fikriyecim bugün bi arkadaşla lafladık 3 yaşında oğlu var. 2 yaşında 80 li puzzle yapıyormuş 15 aylıkkende tekerleme söylüyormuş şimdide 100 e kadar sayabiliyormuş..
bence uras yerinde yani bir yaş önde felan değil sadece renklerde iyi çizim vs de ama sayılarla ilgisi hiç yok gerçi öğretmeye çalışmıyorum artık ben hiçbişi... yaz boyu kapalıyız ama bugün bi denicem puzzle çalışması bakalım yapabilecekmi??
öpüyorum hepinizi...

Feride dedi ki...

ya ben postları geriden takip ediyorum nasıl oluyor hep kaçırıyorum nasıl oluyosa .. videolar bende de açılmadı vimeo dan yükleyelim artık .. kaçırdık manzaraları ..

mayacım o arkadaşının oğluyla kıyaslama bence yaa .. o özel bir durummuş yani.. ben de kışa bıraktım sıcakta canımız istemiyor çünkü..

merve de yapabilirmiyim alabilirmiyim der sürekli .. su alabilirmiyim der verince teşekkür ederim der ..bi de şu ara en sevdiğim şey "mamam" demeleri :)

son olarak hır çıkarmadan onay istemesine ve babayla geçinememesine de pek güldüm :)